* Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος

Καλό ταξίδι καπετάνιε θα σε θυμόμαστε για πάντα...

Click to get cool Animations for your MySpace profile
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...............................................Καλό ταξίδι καπετάνιε θα σε θυμόμαστε για πάντα...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Γενική Συνέλευση – Αρχαιρεσίες – Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών


ΕΝΤΟΝΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΓΡΑΦΗ ΤΟ 2011 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ,ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟΤΕΡΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ




Πρόεδρος επανεξελέγη  ο Λευτέρης Τζόκας

     Γράφει ο Βασίλης Κων/ντή Σχίζας
Eκδότης - Δημοσιογράφος


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η απολογιστική Γενική Συνέλευση, οι Αρχαιρεσίες και η ανάδειξη
των νέων Διοικητικών Οργάνων  του αρχαιότερου και εγκυρότερου λογοτεχνικού σωματείου της χώρας, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (Εν.Ε.Λ.).
Η ενθουσιώδης εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου 2012, με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών, σε αίθουσα του αδελφού σωματείου, της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Ήταν η πολυπληθέστερη ως τώρα συμμετοχή μελών λογοτεχνών του εν λόγω σωματείου στη διαδικασία των αρχαιρεσιών, αλλά και η ογκωδέστερη όλων των λογοτεχνικών σωματείων της χώρας.
Στην έναρξη της εκδήλωσης έγινε, σύμφωνα με την παράδοση η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας και αμέσως μετά, ο ετήσιος  απολογισμός του παρελθόντος έτους, από τον πρόεδρο Λευτέρη Τζόκα. Οι παρευρισκόμενοι εντυπωσιάστηκαν με την πλούσια πνευματική - πολιτισμική προσφορά και πολιτιστική δραστηριότητα της Έν.Ε.Λ. σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.
 Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Οργάνων της Ένωσης, όπου πλειοψήφησε ο, ως τώρα, πρόεδρος Λευτέρης Τζόκας, γεγονός που ερμηνεύεται ως αναγνώριση της επικοινωνιακής δραστηριότητάς του για την, έτι περαιτέρω, προβολή και παγίωση στον Πνευματικό Κόσμο, της εγκυρότητας της Έν.Ε.Λ.. Την επόμενη ’μέρα 19/1/-12 οι εκλεγέντες σύμβουλοι συνήλθαν στην πρώτη συνεδρίασή τους κατά την οποία συγκροτήθηκαν, με μυστική ψηφοφορία, σε σώμα.
 Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τα άλλα Όργανα έχουν ως εξής:
Λευτέρης Τζόκας (Πρόεδρος), Στέφανος Ντόβας (Αντιπρόεδρος), Βασίλης Σχίζας (Γεν. Γραμματέας), Απόστολος Φορλίδας (Ταμίας), Αγαθοκλής Παναγούλιας (Κοσμήτορας), Μιχάλης Κώτης (Έφορος Βιβλιοθήκης) και Μέλη Δέσποινα Κηπουρού, Τάκης Παπαδημητρίου και Γεώργιος Αναγνωστόπουλος.
Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο, οι Πολύβιος Μαργιάς, Χαράλαμπος  Κυρλής, Σωτήριος Μαντζούτσος, Λεωνίδας Μωρόπουλος, και Αναστάσιος Τύμης.
 Για την Εξελεγκτική Επιτροπή, οι Γεώργιος Κλήμης, Εμμανουήλ Μαυράκης και Δημήτριος Τριάντος.
Η θητεία των Διοικητικών Οργάνων είναι τετραετής και λήγει το 1916.





ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟ:

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Από αριστερά ο Αντιπρόεδρος Στέφανος Ντόβας, ο Γεν. Γραμματέας Βασίλης Σχίζας, ο Πρόεδρος Λευτέρης Τζόκας, ο Ταμίας Απόστολος Φορλίδας, τα μέλη Τάκης Παπαδημητρίου και  Δέσποινα Κηπουρού, ο Έφορος Βιβλιοθήκης Μιχάλης Κώτης, το Μέλος Γεώργιος  Αναγνωστόπουλος, και ο Κοσμήτορας Αγαθοκλής Παναγούλιας.